Erupe

Erupe (fiktivt navn) er usikker på hvor gammel hun er, men dokumentet fra landsbylederen sier at hun er 21 år. Ansiktet hennes ser mer ut som en ung person sent i tenårene som er merket av harde år.

Da Erupe gikk i sjette klasse (2015), ble hun gravid mens hun var ute for å samle brensel/ved. Hennes far ble drept i stammekonflikt, så moren sitter igjen som aleneforsørger. Erupe hadde ikke noe annet alternativ enn å droppe ut av skolen. De hadde verken mat, penger eller geiter etter å ha blitt plyndret av rivaliserende nabostammer.

Erupe fødte en sønn.

Da Erupe en dag gikk for å rapportere en trakasseringssak til politiet, utnyttet politikonstabelen hennes naivitet. Hun trodde han elsket henne og ble gravid med sitt andre barn. Politikonstabelen ble snart overført til et annet sted og hun mistet kontakten med ham. Hun sitter igjen med to barn og en skrantende mor som skal brødføs.

Erupe brygger det ulovlige brygget chang’aa. Men noen ganger nekter kundene å betale henne etter at de har drukket det. De opptrer skremmende, og hun har verken brødre eller en mann som kan forsvare henne. Hun må derfor la pengene gå. Andre kunder er snille og kan til og med gi henne tips, men etter hvert vil de ligge med henne. Når man er så presset for penger og barna trenger medisiner, gir man etter.

Erupe håper ungdomsprogrammet Ubunifu vil gi henne håp og verdighet fra et liv i skam.

Dette er en av flere historier som viser unge kvinner i Turkanas sårbarhet. De neste fem årene skal vi, sammen Free Pentecostal Fellowship in Kenya og med støtte fra blant annet Ufestivalen og Radiance, jobbe for å bedre disse ungdommene sine liv.

Les mer om prosjektet her.