Tor Arild og familien i Russland

Om menighetsarbeid, rare luer og strupesang

Hvor jobber dere som misjonærer og hvorfor?

Vi er en familie på fire, og det er bare Tor Arild som ikke er født i Kyzyl, hovedstaden i den russiske republikken Tuva, hvor vi også bor og tjener. Vi er dermed ikke en helt vanlig misjonærfamilie, men føler oss mer som en lokal pastorfamilie. Vi er her fordi vi føler Guds kall til å være her.

Hva er deres hovedfokus i tjenesten?

Vi er en pastorfamilie med hovedansvaret for all menighetens virksomhet. I tillegg til vanlig menighetsarbeid for ulike aldersgrupper driver vi også med rehabilitering av rusmisbrukere og en helårs bibelskole

Hva er det beste med å være misjonær?

Det beste med å være misjonær, er det samme som med annen slags tjeneste, det å kunne føle at en kan gjøre noe for andre, og være Guds armer og bein her på jorden.

Hva kan være utfordrende?

Det er utfordrende når menneskene rundt en tror de er nødt til å følge den religionen det har vært tradisjon for å følge blant tidligere generasjoner. Mange tror ikke evangeliet er for dem fordi de tradisjonelt har vært buddhister og sjamanister. De fleste syntes det er OK at jeg som er fra en annen nasjon, følger Jesus, men at det ville være forræderi mot ens forfedre hvis de ville gjøre det samme.

Fun fact fra misjonslandet😊

Da jeg først kom til Russland, husker jeg at jeg stod i vinduet i leiligheten min og lo av alle de rare luene folk hadde på seg. Da vi i forrige uke hadde besøk av ei gruppe fra vesten, måtte jeg smile av hvordan de var kledd – kanskje et tegn på at en har blitt godt integrert i samfunnet! Og selv om jeg ikke synes at tuvinsk strupesang er noe merkelig lenger, kan det godt være at du rynker litt på nesen og trekker på smilebåndet hvis du søker opp det på internett.