Miriam og Johnny i Belgia

Om nøden, utfordringene og lykke på jord

Hvor jobber dere som misjonærer og hvorfor?

Vi flyttet til Belgia høsten 2017 og jobber primært i den nederlandsktalende delen, Flanderen. Vi er her fordi Belgia er et av de mest “unchurched” områdene i Europa. 0,3% regnes som evangeliske kristne, og da vi  ble presentert for denne statistikken på bibelskolen som tenåringer, ble vi grepet av en dyp nød for landet. Siden den gang har vi ventet på klarsignal fra Herren til å få dra ut og gjøre en forskjell!

Hva er deres hovedfokus i tjenesten?

Vår visjon er frelse – trene – plante – multiplisere. Vi ønsker å leder mennesker til tro på Jesus og trene dem til å være hans etterfølgere. Så ønsker vi å plante en levende kirke i deres by og deretter multiplisere ved at vi og andre gjør det samme i omkringliggende byer. Vi har sett oss ut et distrikt med 185 000 innbyggere som kun har to små evangeliske forsamlinger.  Vi har bosatt oss i distriktshovedstaden her og drømmer om å plante kirker i de 11 største byene.

Hva er det beste med å være misjonær?

Det beste av alt er å få være med på menneskers reise fra de tar de første vaklevorne skritt i retning av Jesus til modning og vekst. Før vi flyttet til Belgia var vi misjonærer i Sør-Tyskland, og sammen med andre der fikk vi være med å ta de første spadetakene i oppstarten av flere menigheter. Når så en familie som vi fikk lede til tro og døpe i et oppblåsbart basseng i vår egen hage, nå går i gang med å plante menighet i sin egen by, da er det vellykket multiplikasjon, og det nærmeste vi kommer lykke på jord!

Hva kan være utfordrende?

Det kan tidvis kjennes ensomt å drive pionerarbeid – både sosialt og ikke minst tjenestemessig. Vi må fylle mange roller og gjøre mange ting vi egentlig ikke kan. Derfor er vi enormt takknemlige for at Gud viser nåde og at folk er entusiastiske til tross for prøving og feiling.

Fun fact fra misjonslandet:-)

Belgia har verdensrekorden for lengste periode uten en nasjonal regjering. Etter valget i 2010 tok det hele 541 dager for landets politikere å komme til enighet. Til gjengjeld er Belgias 11 millioner mennesker fordelt på fire regioner hvor hver region har en egen regjering med stor grad av selvstyre og beslutningsmyndighet. Kaotisk, fragmentert og byråkratisk – der har du Belgia i et nøtteskall.