Mariann og Mario i Nord-Thailand

Ekteparet Lao jobber blant Shan-folket

Hvor jobber dere som misjonærer og hvorfor?
Vi jobber i Nord-Thailand blant et unådd folkeslag som kalles shanfolket. Shan kommer hovedsakelig fra Myanmar, men mange har flyktet over grensen til Thailand på grunn av politisk og økonomisk forfølgelse. Det er bare 0,04% kristne blant dem, og vi er her fordi vi ønsker å se mange flere bli frelst, bli kjent med Jesus og utruste dem videre til å nå sitt eget folk med evangeliet.

Hva er ditt hovedfokus i tjenesten?
Vårt hovedfokus er evangelisering, disippelgjøring, menighetsplanting og vi driver en skole for mindre privilegerte barn. Det er stor analfabetisme blant shanfolket og derfor stort behov for hjelp til skolegang, Vi fokuserer også mye på ledertrening og utrustning av de lokale, slik at de kan ta arbeidet videre.

Hva er det beste med å være misjonær?
Det beste med å være misjonær er å dele evangeliet til et folkeslag som aldri har hørt om Jesus og å se den forvandlingen som skjer i livene deres når de tar i mot Ham. Det er fantastisk å se hvordan det igjen er med å forvandle og påvirke familien deres og omverdenen.

Hva kan være utfordrende?
Det kan være utfordrende å vite hvordan man kan kommunisere evangeliet til et folk som ikke har noen kunnskap om Gud i det hele tatt og aldri har hørt navnet Jesus. Dette er med å gjøre at ting tar lang tid.

Fun fact fra misjonslandet:-)
Du er heldig som kjenner Bangkok, hovedstaden i Thailand, som “Bangkok”, for visste du at Bangkoks egentlige navn er en av de lengste navene på en by i verden, nemlig: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. En av betydningene på navnet er: “Englenes by”