Liv i Peru

- snart 50 år i tjeneste

Hvor jobber du som misjonær og hvorfor?

Jeg kom til Peru i juni 1971 og var på Tigre Playa i Loreto det første året. Siden har jeg jobbet i sentraljungelen i Chanchamayo, byen i Villa Perene og landsbyer i Perenedalen. Fra 2011 har jeg jobbet i La Merced, som er hovedstaden i Chanchamayo.

Jeg fikk et kall fra Gud det siste året jeg gikk på lærerskolen i Kristiansand i 1968, og etter 3 år som lærer på Folkehøyskolen i Mariager, Danmark, reiste jeg til Peru.

Hva er ditt hovedfokus i tjenesten?

Jeg har startet arbeid i områder hvor det ikke har vært evangeliske kirker og hvor det har vært store sosiale behov. Hovedfokuset har vært på å spre evangeliet, dele ut bibler, bygge menigheter, barne- og ungdomsarbeid. Jeg har også arbeidet med sosiale prosjekter som bygging av broer, helsesenter, yrkeshøyskole, vannledninger, skolerom, skolepulter, klær og matutdeling og også sosialt arbeid som bespisningsprogram for 350 barn fra 3-18 år i Perene og 100 barn i landsbyen Yurinaki. Nå skal vi innvie et  Trivselssenter for eldre hjemløse og kvinner og barn som har vært utsatt for familievold.

Hva er det beste med å være misjonær?

Det beste er å vite at en kan tjene Jesus med de gaver han har gitt meg og oppleve at Han er med og hjelper. Jeg har ikke hatt en kjedelig dag under disse 47 årene, og jeg opplever at Herren leder meg inn i de oppgavene som Han har lagt ferdig (Ef. 2:10).

Hva kan være utfordrende?

Det mest utfordrende er kulturforskjeller når det gjelder holdning til f.eks tidspunkt, avtaler og kontrakter. Tålmodighet er viktig! Det er også utfordrende med sikkerhet når det kommer til trusler, vold, plyndring osv.

 

Les mer om Liv Haug i denne gamle NRK artikkelen.