Gunvor og Ingvald i Paraguay

Misjonærer i nesten 50 år

Hvor jobber dere som misjonærer og hvorfor?

Vi har vært misjonærer i Paraguay siden 1972. Et sterkt misjonsengasjement i vår utsendermenighet, Klippen Sandnes, førte til en kallsbevissthet hos oss og et ja til å følge det kallet. Hos oss modnet kallet til indianerne frem.

Hva er deres hovedfokus i tjenesten?

Drivkraften i tjenesten vår er å se mennesker bli disippelgjort. Å ha tjeneste blant mennesker som mangler det aller meste, har også ført til containere med hjelpesendinger av klær, leker, kjøkkenartikler og jordbruksredskap. Det har også vært en døråpner. De fleste årene vi har vært i Paraguay, har vi virket blant indianerne, men siden 2010 har vi hovedsakelig virket blant mestisfolket i byen Choré. Her har vi, sammen med en nasjonal pastor, fått være med på en fantastisk reise. Vi har sett menigheten vokse fra 40 til 900 aktive medlemmer. Vi har også opprettet en stiftelse som hjelper ungdom fra fattige familier med høyere utdannelse.

Hva er det beste med å være misjonær?

Det er å kjenne den indre freden og gleden ved å se at det nytter.

Hva kan være utfordrende?

Utfordringene og mulighetene er mange, det er så mange steder som roper etter hjelp, men realiteten er at ressursene, både de menneskelige og de økonomiske, skaper begrensning…

Fun fact fra misjonslandet:-)

Paraguay, også kalt hjertet i Sør- Amerika er et vakkert, frodig og fruktbart land. Det har en ung befolkning, og  gjennomsnittsalderen er 22 år. 36 % er under 14 år. Folket er åpent og gjestfritt, og det er lett å trives i blant dem!