Familien Holst i Sør-Afrika

Mirjam og Hans Christian Holst er utsendt fra Livets Senter på Lillehammer

Hvor jobber dere som misjonærer og hvorfor?

Vi bor og jobber i Greytown, Sør-Afrika. Hans Christian vokste opp som misjonærbarn her, og Mirjam var fascinert av misjonsarbeid fra hun var veldig ung. Hun startet “Barn hjelper barn” som 12-åring for å hjelpe barn i Afrika. Vi møttes da foreldrene til Hans Christian jobbet i Øyer pinsemenighet i 2 år; Mirjam var 9 år, og Hans Christian 13.

 

Hva er deres hovedfokus i tjenesten?

Vi har en barnelandsby med for tiden 57 barn i alle aldre, men ca halvparten har blitt tenåringer. Jeg har hørt om folk som har to tenåringer og «klager». Prøv 28 – fokuset kan til tider bli diffust:-D Det viktigste er at de skal vokse opp i en kjærlig atmosfære, kjenne Jesus, bli nyttige, gode borgere og skape en god framtid for seg selv til tross for en hard start i livet.

 

Hva er det beste med å være misjonær?

Å kunne være til hjelp. Å se den store forandringen som skjer i menneskers liv etter hvert som de opplever kjærlighet, trygghet, og alt evangeliet gjør i et menneske. Å få bruke tiden sin på noe man liker, og opplever som verdifullt.

 

Hva kan være utfordrende?

Kampene når fienden ikke er imponert over hva som skjer, økonomi, forskjellen på tankegangen til de nasjonale i forhold til vår.

 

Fun fact fra misjonslandet? ?

Barna våre blir noen ganger litt språkforvirret, Der kommer noen fotlangs = gående. Kan jeg få en plate? = tallerken

– Og så kan det jo bli litt slitsomt å sitte i sola og høre på palmesusen