Christian i Timisoara

Christian kom tilbake til byen han besøkte med Jesus Revolution som ung

Hvor jobber du som misjonær og hvorfor?

Jeg jobber som misjonær i Timisoara. Det er en større by helt vest i Romania mot grensen til Ungarn. Jeg besøkte denne byen for første gang i 2005 med Jesus Revolution. Da jobbet vi spesielt med en nyplantet menighet som ønsket å nå den unge generasjonen. Vi trente og utrustet ungdommer og tok dem med oss ut i parker for evangelisering og gatemøter. Det var en flott opplevelse. Omsider skulle Timisoara også bli mitt faste hjem og utgangspunktet for videre misjonstjeneste.

Hva er ditt hovedfokus i tjenesten?

Det må være å inspirere mennesker i etterfølgelse av Jesus. Mitt fokus som misjonær har vært menighetsplanting og ungdomsarbeid. Å bygge en menighet som fostrer mennesker i troen og samtidig være en menighet som påvirker omgivelsene og menneskene i Timisoara. Det finnes mye potensiale i den unge generasjonen – så det gjelder å sette dem i brann for Guds rike!

Hva er det beste med å være misjonær?

Muligheten til å bety en forskjell i menneskers liv! Som misjonær treffer man og blir kjent med svært mange og man har en unik mulighet til å forandre menneskers kurs i livet. Å få jobbe heltid for Gud er et privilegium.

Hva kan være utfordrende?

At ting kan gå sakte – man trenger en dose tålmodighet når man jobber med menighet og mennesker. Jeg husker fra menighetsplanting i Budapest hvordan vi  ringte og inviterte til husmøte. Noen ganger kom det mange – andre ganger ingen. Eller de sa at de skulle komme, men møtte aldri opp. Gjennom ungdomsarbeid i Timisoara har vi investert mye tid i hver enkelt ungdom. Noen er forsatt med, andre har mistet troen. Det er utfordrende – men alt som sås inn, vil jo gjøre en forandring! Også språket da – men nå flyter det godt på rumensk også 🙂

Fun fact fra Timisoara?

Timisoara var den første byen i Europa med elektrisk gatebelysning, og det var her revolusjonen startet i 1989. I 2021 tar Timisoara over staffetpinnen som kulturell hovedstad i Europa.