Tove i Japan

Tove Børjesson er snart på vei hjem til Norge etter 30 år som misjonær i Japan

Hvor har du jobbet som misjonær og hvorfor?

Jeg har jobbet som misjonær i Japan; to år på språkskole i Osaka, 18 år i Katsuyama by (Fukui fylke) og 10 år på Kansai Bible Institute i Ikoma (Nara fylke). Helt siden jeg ble kristen i 15 års alderen, har jeg hatt et ønske om å dele de gode nyhetene om Jesus med mennesker som aldri har hørt det før. I Japan er det enda mange av dem.

Hva har vært ditt hovedfokus i tjenesten?

I Katsuyama var jeg involvert i menighetsarbeid. Kirken var uten pastor/leder, så mye av arbeidet gikk ut på å preke, gi bibelundervisning, sjelesorg , evangelisering osv.
De siste 10 årene har jeg fått bruke mine erfaringer til å hjelpe unge japanske kristne ut i tjeneste for Jesus på Kansai Bible Institute. Dette er en 3-årig internat bibelskole, der vi bor sammen med elevene, underviser, veileder og gir en del sjelesorg.

Hva er det beste med å være misjonær?

Å få lov til å bruke all min tid og energi på å nå mennesker med evangeliet, se mennesker bli forvandlet og se unge kristne japanere våge nye ting for Jesus og evangeliet. Det er også fint å møte nye mennesker og nye kulturer.

Hva kan være utfordrende?

Kultur kan også være utfordrende; både i Japan og i Norge (etter lang tid i Japan). Det kan være vanskelig å vite hva som er norsk og hva som er japansk i en selv. Det trenger ikke være et problem, men av og til kan det være det. Savn av familie og venner kan også være utfordrende.

Fun fact fra misjonslandet? ?

Japanere som er innlagt på sykehus, går alltid i pyjamas, selv når de går i butikken utenfor sykehuset. Uvant, men lettvint! En annen ting som kan være uvant; du pynter deg til bryllup fra topp til tå, med matchende sko, men kan risikere å måtte ta på deg grønne eller orange “slippers “når du går inn i kirken. Ikke helt vår stil!? 😀

Hvordan ser du på den nye fasen med hjemkomst til Norge, og hva er planene videre?
Jeg kjenner litt av den samme følelsen som jeg hadde før jeg reiste ut til Japan. Litt usikker på hva som venter meg. Det blir som å begynne på et nytt kapittel i livet. Jeg har jo familie og venner i Norge, så det går sikkert greit. Jeg håper på en jobb som sykepleier. Har jobbet som det de fleste somrene jeg har vært hjemme i Norge. Ellers er misjonskallet det samme, så jeg håper å kunne bruke mine erfaringer fra Japan på å nå mennesker med evangeliet i Norge. Jeg ønsker å kunne bidra med noe i Rjukan, hvor jeg bosetter meg, og hjelpe til i menighetene. I noen år framover håper jeg også på å kunne reise ut til Japan for kortere perioder. Det er fortsatt mange oppgaver både i menigheter og på bibelskolen der (KBI).

 

Vi takker Tove for den fantastiske innsatsen for misjonen i Japan og ønsker henne Guds velsignelse og lykke til videre.