Siv i Paris

Siv er utsendt fra Pinsemenigheten Klippen Sandnes.

Hvor jobber du som misjonær og hvorfor?
Paris er byen som er blitt mitt nye hjem, jeg flyttet hit i 2015. Paris er en by med millioner av mennesker fra forskjellige folkeslag som ikke kjenner Jesus og som aldri har hørt at Gud elsker dem. Det er viktig at alle får en mulighet til å høre om Gud og å bli kjent med Ham. Tenk hvordan Frankrike og Europa vil se ut når en by som Paris blir nådd med evangeliet.

Hva er ditt hovedfokus i tjenesten?
Uansett hvor jeg har bodd og vært så er det å gi evangeliet til dem som aldri har hørt, de unådde, til dem som aldri har åpnet en bibel – uansett folkeslag. Mitt hjerte brenner for de unådde spesielt dem som har en muslimsk bakgrunn, gi dem evangeliet, disippelgjør dem og utruste dem slik at de igjen kan gi evangeliet videre til sine venner.

Hvordan har du opplevd å være ute i tjeneste i denne spesielle koronatiden?             

Dette året har vært ekstra spesielt. Fjoråret avsluttet med transport streik som varte helt til februar. Det gjorde at vi nesten ikke kom oss rundt verken til bibelskolen, husgruppene eller gudstjenestene. Da vi endelig kunne farte rundt igjen, varte det en liten måned før vi ble satt i et portforbud som varte helt til midten av mai. Og nå igjen i november har vi en ny runde med portforbud. Alle samlingene våre er på ZOOM og har vært det siden mars. Så må jo si at jeg savner fellesskapet og alle de herlige nyfrelste vennene mine. Det er tyngre å drive evangeliserende arbeid. Jeg er ugift og singel så det blir mange timer alene, det gjør at jeg til tider kan kjenne på ensomheten.  Dette året har vært krevende for å være ærlig. Ikke bare for meg, men for hele menigheten som jeg er en del av.

Hva er det beste med å være misjonær?
Det aller beste er å se forandringen i et menneske når det blir frelst; hvordan det stråler og får en ny glød. Det griper mitt hjerte hver eneste gang. Det er virkelig et Guds under. Som en sa etter at en tok imot Jesus: «Familien vår vokser, og vi blir rikere og rikere.»

Hva kan være utfordrende?
Det ene er å være borte fra familie og venner i Norge. Noen synes det er vanskelig at jeg er litt langt borte, mens andre forstår ikke helt hvorfor jeg har valgt å være misjonær.
Det andre er å kunne være i stand til å dele både oppturer og nedturer av det vi får oppleve her til alle hjemme i Norge på en god og levende måte.

Fun fact fra misjonslandet?
Frankrike elsker ost. Du kan få alt du måtte ønske (utenom brunost). De produserer nesten en milliard tonn ost per år, av rundt 1200 forskjellige sorter.
Paris togstasjon, Gare du Nord, er Europas travleste togstasjon, hvor 190 millioner passasjerer passerer gjennom hvert år. Den er også en av verdens eldste togstasjoner.