Sara i Mexico

Sara har vokst opp som misjonærbarn og dro selv ut som misjonær i januar 2019

Hvor jobber du som misjonær og hvorfor?

Jeg jobber i Mexico, som er et av verdens mest folkerike land. Det finnes opp mot 1,8 millioner mindreårige som lever uten en biologisk familie og 30 millioner som bor på barnehjem og andre institusjoner. Jeg vil være med å se neste generasjon bli kjent med Jesus i dette landet  og endre deres familiehistorier.

Hva er ditt hovedfokus i tjenesten?

Jeg jobber med en organisasjon som heter Back2Back, og vårt hovedfokus er å gi en stemme til foreldreløse og utsatte barn, ved å gi dem “omsorg i dag, håp for morgendagen”. Vi jobber ut ifra en holistisk plan der vi sørger for barns åndelige behov, fysiske behov, utdanningsbehov, emosjonelle behov og sosiale behov. Jeg bor på en campus der det finnes seks fosterhjem for tenåringer med totalt 30 tenåringer som jeg ser daglig. Min hovedoppgave her er å jobbe med tenåringenes åndelige og sosiale behov. Det kan være planlegging av jentekvelder og leirer, lede lovsang og være en trygg og tilstedeværende mentor som de kan snakke med.

Hvordan har du opplevd å være i Mexico i denne spesielle koronatiden?

Det har vært både rart og godt på samme tid. På den ene siden kjenner jeg på hvordan man kanskje skulle ønske å være med familie i Norge. Samtidig så har det vært utrolig flott å være her for å aktivere tenåringene jeg jobber med inne på campusen jeg bor på. Jeg har hatt mulighet til å sette opp rebusløp og gi lek og moro til tenåringer i en annerledes tid. Den beste medisinen for frykt og stress er latter og lek! Andre ting jeg har fått være med på, er å gi små bibelandakter og sy masker til biologiske familiemedlemmer av barn og tenåringer vi jobber med. Så selv om det er en rar tid, er det godt å være på det stedet jeg føler at Gud har for meg.

Hva er det beste med å være misjonær? 

Det beste med å være misjonær er å kunne jobbe et sted der jeg hver dag lærer noe av mennesker fra en kultur som er annerledes enn min. Det å kunne se Gud jobbe i barn og tenåringer som har opplevd traumatiske ting i livet, men som nå vokser og tar nye steg i tro er noe av det største jeg får være med på.

Hva kan være utfordrende?

Det mest utfordrende er å bo å jobbe et sted der behovene er uendelige og kjenne at man ikke kan hjelpe alle, selv om man skulle ønske man kunne gjøre det. Back2Backs misjon er “be the difference for one”, og det er noe jeg må minne meg selv på om og om igjen – i tillegg til å stole på at Gud har en plan og passer på alle, selv dem vi som organisasjon ikke får hjulpet.

Fun fact fra misjonslandet?

Mexico er ifølge Happy Planet Index verdens andre gladeste land. Jeg tror det må være på grunn av alle de sterke, glade fargene overalt i tillegg til at meksikanere elsker å feste og benytter enhver anledning til å spille musikk og spise god mat.