Randi i Uganda

Randi forelsket seg i både landet, folket og sin nåværende mann da hun reiste på tolkeoppdrag til Kampala

Hvor jobber du som misjonær og hvorfor?

Jeg bor og jobber som misjonær i Kampala, hovedstaden i Uganda.

Da jeg besøkte Uganda for første gang som tolk i 2009, forelsket jeg meg ikke bare i landet og folket, men også i pastor Robert Kaddu  som jeg i dag er gift med. Det opplevdes som en selvfølge at vi skulle bosette oss i hans hjemland, og etter hvert vokste det fram et misjonærkall i meg.

Hva er ditt hovedfokus i tjenesten?

Som pastorpar i Grace Church i Kampala er menighetsarbeidet grunnlaget for tjenesten vår. Vi har også rundt 20 landsbymenigheter i ulike deler av landet som er plantet ut fra menigheten vår, og som vi har ansvar for å besøke og følge opp. Jeg liker spesielt å undervise Guds ord.

I tillegg er jeg valgt som kvinneleder for ca. 200 pinsemenigheter som vi samarbeider med i vår del av Kampala. I den forbindelse organiserer jeg og teamet mitt  kvinnekonferanser hvor vi både underviser Guds ord og har praktisk relaterte workshops. Vi har et hovedfokus på økonomi og lærer kvinner å strikke, bake brød og kaker, binde bøker og lage smykker, kritt, grønnsåpe m.m. Målet er at kvinner skal kunne produsere ting hjemmefra og selge slik at de kan forsørge familien sin.

Hva er det beste med å være misjonær?

Det beste med å være misjonær, er at jeg får bruke mine gaver og talenter til å tjene Gud. I tillegg kommer den herlige friheten jeg har til å styre min egen arbeidshverdag, og tilfredstillelsen det gir når man får jobbe med noe som oppleves som meningfylt.

Hva kan være utfordrende?

Det er utfordrende å se de store behovene overalt rundt meg. Selv om jeg gjør det jeg kan, føles det ofte som en dråpe i havet.

Fun fact fra misjonslandet😊

Uganda har blitt kåret til å ha verdens 5. beste klima. I hovedstadsområdet blir det sjelden kaldere enn 18 grader og varmere enn 32 grader (i skyggen…), og det er ikke mange dagene vi ikke ser solen, selv i regntiden.