Nigel 20 år i Pinsemisjonen

Vi vil gjerne rette søkelyset på én av Pinsemisjonens mange helter

I to tiår har 54 år gamle Nigel jobbet som økonomileder i Pinsemisjonen. I tillegg er han frivillig styreleder i Filadelfia Askim og PSGS (Pinsebevegelsens Sentralregister for Gaver med Skattefradrag).

Nigel er opprinnelig fra Nord-Irland og har økonomisk utdannelse fra prestisjetunge universiteter i Storbritannia. Nå bor han i Askim og har to barn sammen med sin kone Wenche. Han elsker alt som kan gjøres i et excel-dokument, han er serviceinnstilt og sier aldri nei.

Han sier heller ikke nei når jeg spør om jeg kan få stille ham noen spørsmål selv om det er tydelig at han har mye å gjøre og at det er mange som vil ha tak i ham.

– Det er ikke hver dag jeg blir intervjuet på jobb, sier økonomilederen med et smil om munnen.

Dagens helt trenger imidlertid ikke spotlight i ansiktet for å skinne. På grunn av hans glade gemytt og lystige fremtoning flyter praten lekende lett.

Hva er misjon for deg?

– For meg handler misjon om å nå ut til mennesker i andre land som har behov for hjelp, både fysisk og åndelig. Misjon er sosialt arbeid og evangelisk arbeid som går hånd i hånd. Jeg er vokst opp med en gammeldags misjonstenkning, der misjonærer gjerne blir sendt ut av menigheter og ikke får lønn i det landet en arbeider i. Misjonærer kan gjøre så mangt, enten det er å plante menigheter, jobbe som lærer eller lege eller gjøre flere av delene.

Du har nå jobbet 20 år i Pym/Pinsemisjonen. Hva er den største forskjellen på arbeidet da du startet og til nå?

– Stressnivået har økt betraktelig. Det er stadig større krav om informasjon, flere og flere tidsfrister som må overholdes, og antallet mennesker som spør etter stiger jevnt og trutt. Noe som står fast hvert år er den gleden ved å få årsregnskapene i boks. Det er alltid fint å se at oppgaver fullføres og prosjekter ordner seg. Minst like gledelig er det å se at regnskapet til bistandsprosjektene vi har blir bedre og bedre med hvert år som går.

Hvordan ser du på Pinsemisjonens fremtid?

– Jeg tror vi kommer ut som enda sterkere aktører når vi slår oss sammen med Lederrådet. I fremtiden håper jeg vi vil være gode strategiske ledere for Pinsebevegelsens misjonsprosjekt, slik at vi kan være sentrale pådrivere samtidig som at vi får til et best mulig samarbeid med menighetene.

Vi vil takke for den innsatsen du har bidratt med i alle disse årene, Nigel. Takk for utallige timer som du har lagt ned i dette viktige arbeidet, for ditt engasjement og stå-på-vilje. Vi setter stor pris på deg!

 

(Tekst: Kenneth Manuel Innvær Andersen)