Irene og Rune i Romania

15 år i fulltidstjeneste for Gud

Hvor jobber dere som misjonærer og hvorfor?

Vi er utsendt fra Betel Hommersåk til Romania, hvor vi jobber gjennom Ungdom i Oppdrag. I storbyen Constanta, øst i Romania, har vi bygget opp et stort arbeid. Dette har blitt et moderne urbant senter, hvor vi når ut til storbyens mange ulike mennesker, fra studenter, svært fattige Roma-tyrkiske barn og ungdom, Vi driver ungdomsgrupper, døve arbeid og bibelskoler.

Hva er deres hovedfokus i tjenesten?

Etter at vi satte inn nytt lederteam og ny daglig leder, er vårt hovedfokus  hvordan vi kan multiplisere arbeidet vi har bygget opp i Constanta til hele Balkan-halvøya. Hva om vi kunne sett 1800 arbeidere i store og mellomstore byer! Vi ønsker å gjøre Jesus synlig på Balkan og i Sentral-Europa.  Vi er med å pionerer nye steder, støtter lokale pastorer og mennesker som jobber i samfunnet.

Hva er det beste med å være misjonær?

Det er å se mennesker bli totalt forvandlet. Vi har for eksempel jobbet med en ung gutt fra en muslimsk familie som ble med i fotballgruppen og ungdomsarbeidet vårt. Han definerte seg lenge som muslim, vi definerte han som Jesus-etterfølger med muslimsk kultur. Han ble møtt mange ganger av Gud, og hans livsforvandling kom da han tok DTS (disippeltreningsskole). Han er nå i brann for Jesus og en del av teamet vårt som jobber blant den tyrkiske befolkningen her i Øst-Romania.

Hva kan være utfordrende?

Utfordringer er en del av hverdagen til en familie på 6. Med fire gutter, stort arbeid og mer enn 25 stk i stab er det mye å holde i gang. Noe av det som er utfordrende, er nok at mange ønsker at vi bare skal jobbe med fattige, men i Øst-Europa i dag må vi også jobbe med dem som skal løfte samfunnet og ta det videre, og hvis vi da kan gi dem en “Kingdom Culture”, er vi langt på vei å disippelgjøre en nasjon.  For oss et dette en utfordring vi ser i Norge og et brytningspunkt å leve i, hvor ofte fattigdomsproblematikken er den som “selger”.

Fun fact fra misjonslandet 🙂

Fra der vi bor, er det kortere å kjøre til Istanbul enn til en av storbyene i vest. Vi kaller ofte Romania for kontrastenes land – de har flotte kjøpesentre med alt av moderne butikker, til landsbyer hvor de ennå kjører med hest og kjerre – og den som kjører hesten sitter gjerne og snakker i en topp moderne mobiltelefon!!