Gunn i Kanazawa

Hvor jobber du som misjonær og hvorfor?

Jeg har de siste åtte årene bodd i Japan. Etter ett år på språkskole i Osaka, flyttet jeg til Kanazawa. Det er en by i Ishikawa fylke, vest på øya Honshu. Jeg jobber her ut fra «HopeHouse» – en kirke som ble startet av danske Bodil S. Nakabayashi for 10 år siden. Hun og hennes mann Shiro er pastorer her.

Hva er ditt hovedfokus i tjenesten?

Vi er plassert midt i en bydel med flere store universitet, og vi prøver å nå ut til studentene som bor i området her. Jeg har ansvaret for kafeen vi har åpen tre dager i uken. Vi har også åpent hus på fredagskveldene for dem som ønsker å praktisere engelsk. Mange skoleelever/studenter kommer fast til dette, men også andre mennesker i ulik alder og med forskjellig bakgrunn.

Hva er det beste med å være misjonær?

Det er stort når mennesker forstår hvem Jesus er og at evangeliet er noe som gjelder dem og ikke bare en del av vestlig kultur.

Jeg gleder meg over å kjenne at jeg er der hvor jeg kan tjene Gud med hele meg. For åtte år siden sa jeg opp en sikker jobb som apotektekniker med bra inntekt og 28 år på samme arbeidsplass. Jeg har ikke sett meg tilbake og angret det valget en eneste dag – selv om det samtidig har hatt sin pris!

Hva kan være utfordrende?

Det japanske språket er vanskelig og fortsatt utfordrende. Japanerne arbeider mye, og det tar tid før de slipper deg «innenfor» det høflige skjoldet de omgir seg med. Jeg tror det er nødvendig å ha et Gudegitt kall for å holde ut i tjenesten her. En må være tålmodig!

Fun fact fra misjonslandet 🙂 

I Japan kan du få kjøpt lupiner som potteplante. Den ønskes vel fjernet fra norsk fauna, men her koster den ca 80 kr pr stk.  De japanske trafikklysene er blå – gul – rød i følge språket, men fargen er grønn. Skal du på toalettet i privat hjem eller kirke er det gjerne utlån av slippers utenfor toalettet.