Jorges historie

I mars 2019 var vår senior rådgiver, Stig Stordal, en tur i Nord-Mosambik. Her møtte han blant annet "Jorge" som delte sitt vitnesbyrd.

Jorge er fra en muslimsk familie i Nord-Mosambik. Faren var imam og lot ham kun få gå på Koranskole, ikke på vanlig skole. I all hemmelighet hjalp moren ham til skolen slik at han fikk lære seg å lese og skrive. Deretter begynte Jorge i militæret og så for seg en karriere der. Men etter å ha misbrukt sin militære makt for egen vinning, endte han og flere andre soldater i fengsel. Dette fikk Jorge til å tenke gjennom livet.

En dag kom en misjonær på besøk i fengselet. Jorge deltok på et av møtene og ble frelst. Etter hvert ble han også pastor for en gruppe medfanger. Jorge opplevde mirakler i løpet av perioden han satt inne i fengslet, blant annet da han ble alvorlig syk. Han fikk beskjed av legen at de medisinene han trengte, ikke var tilgjengelige. Og at det han egentlig trengte var god og næringsrik mat, hvilket han ikke fikk i fengslet.  Han ba til Gud om at han måtte forsørge ham med den maten han trengte, og bønnesvaret kom gjennom en medfange fra Senegal som fikk regelmessige besøk. Han delte maten sin med Jorge, hvilket ga ham den næringen han trengte og etterhvert helsen tilbake.

I dag er Jorge en dedikert kristen. Han jobber som evangelist og forteller andre om Jesus – både på et sykehus i Pemba og i det fengselet han en gang var innsatt i. Han sitter også i styringskomiteen for det nye prosjektet som starter opp i Pemba i disse dager.

Fortsett å be for de kristne i Nord-Mosambik!